Sunetul espresorului si mirosul de cafea proaspat macinata parca imi da instant trezirea, chiar mi-am format un obicei si primul lucru pe care il fac cand ajung dimineata in bucatarie este sa pornesc espesorul, am senzatia ca de aici incepe ziua. Imi place sa beau cafeaua cu lapte si miere.
In urma cu cativa ani, micul dejun pentru mine insemna cafeaua si un croissant sau ceva biscuiti, iar pe la ora 11 incepeam sa resimt foamea si nu ma mai puteam concentra la nimic. Am hotarat atunci ca trebuie sa schimb stilul alimentar si sa acord o mai mare importanta micului dejun, pentru ca acesta imi furnizeaza energia necesara pentru o buna parte din zi.
Asa ca, de atunci, nu sar niciodata peste micul dejun. In fiecare zi este diferit si adopt tot felul de combinatii delicioase. Va impartasesc si voua cateva idei si poate revin cat de curand cu retete pentru unele dintre ele, daca va intereseaza.
Toata iarna am avut in congelator afine si mango si mi-am putut prepara tot felul de smooth-uri delicioase si iaurturi, iar acum e randul fructelor proaspete, in aceasta perioada folosesc cu precadere capsuni gustoase din gradina.
Cam de 3 ori pe saptamana mananc si oua pentru continutul lor bogat de proteine si vitamine, dar mai ales ca imi place la nebunie un ou moale pe un toast cu avocado sau ricotta. Imi prepar omlete tip briose, prefer varianta aceasta pentru ca prepararea lor nu necesita ulei si sunt super apetisante si gustoase.
Curand am inceput sa fac o pasiune pentru overnight oatmeal. Se mai intampla sa stiu ca urmeaza sa fiu pe fuga dimineata si prepararea micului dejun sa imi ocupe ceva timp, atunci prefer sa-mi pregatesc de seara incat dimineata decat sa il servesc. Daca doriti sa va impartasesc exact modul lor de preparare, let me know!
Dupa ce savurez micul dejun, imi planific ziua, verific mail-urile pentru a sti prioritatile de la birou, cer o confirmare pentru intalnirile care urmeaza pe parcusul zilei si imi trasez cateva sarcini pe care le consider ca ma vor ajuta sa imi indeplinesc obiectivele din ziua respectiva. Verific retele de socializare si citesc newsletterele la care sunt abonata in timp ce-mi savurez cafeaua care nu as vrea sa se mai termine.
Urmeaza bine cunoscuta intrebare “Cu ce ma mai imbrac azi?” ma rog sa-mi placa ceva din hainele deja calcate, continui cu makeup-ul despre care v-am povestit, imi aranjez parul trecand putin cu placa prin el, iar dupa toate astea imi pregatesc geanta, laptopul, imi pun cateva gustari pentru la birou si plec spre o zi noua.
1 comentariu
[…] timp mai am si pentru mic dejun si planificari, dar despre asta revin cu un articol viitor. Apoi trec la make-up. Aici, sa fiu sincera, nu ma pot lauda ca detin cunostinte in arta […]