Abia așteptam sa vina toamna sa ma pot bucura de toate bogatiile ei. Iubesc acest anotimp, poate si din cauza ca in aceasta perioada sarbatoresc multe evenimente importante din viata mea, dar si pentru faptul ca, atunci cand vremea nu este capricioasa, tabloul specific toamnei imi ofera o stare de bine.
Spuneam ceva de bogatiile toamnei? O da!
Am primit de la mama un dovleac placintar numai bun sa fac din el o supa crema aromata in ton cu vremea de afara.
Si pentru ca mi-ati lasat comentarii pe Facebook ca vreti reteta mea, iata care este modul de preparare al acestei supe crema de dovleac:
Am folosit doar jumătate de dovleac si au rezultat 6 portii.
Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete cat mai mici ca sa fiarba mai repede.
Intr-o oala aruncati 1 catel de usturoi pisat si o ceapa mica taiata marunt, stropiti cu putin ulei de masline si lasati 1 minut cat sa prinda o culoare aurie. Adăugați dovleacul taiat cubulete, 1 ardei capia si o radacina mica de pastarnac. Adaugati apa cat sa acopere la limită continutul din oala si lasati sa fiarba pana se inmoaie legumele.
Pentru pasarea legumelor eu am folosit un blender de mana.
Dupa ce am obtinut crema am adaugat putina smantana lichida si am condimentat cu sare, piper si nucsoara dupa gust.
Supa crema este delicioasa servita cu crutoane cu parmezan si cateva fire de patrunjel.
Enjoy!
Foto 2: iStockphoto.com